Wordt Cambiasso een levende legende in Leicester?

132616gcvghj151vghNa de dagelijkse sleur van het werkzame leven neem ik altijd een rijtje favorieten door, waaronder de Engelse tabloidsites. Ja, ik ben zo’n persoon. Spreek je mij over Story/Privé-achtige verhalen dan zal ik je stamelend achterlatend je afvragend wat voor een verachtelijk persoon je bent. Maar zelf ben ik wel behoorlijk op de hoogte van de Engelse ins en outs.

De sportsectie aanklikkend begin april kwam ik een artikel tegen over Cambiasso. Blijkbaar speelde hij tegenwoordig bij het net gepromoveerde Leicester City. Bij het artikel stond een verkeerde foto. Dat dacht ik tenminste. Ik haal Materazzi en Cambiasso altijd door elkaar heen. Hoe dat komt weet ik ook niet. Misschien omdat ze uit hetzelfde land komen (nee), van dezelfde leeftijd zijn (nee), dezelfde positie spelen (nee), hetzelfde wijf hebben aangeduwd (nee, of kan, ja, nou daar wil ik van af zijn), of bij dezelfde club spelen (JA).

Cambiasso meende dat Leicester behoeden voor degradatie uit de Premier League gelijk staat aan het winnen van een cup of kampioenschap. Nou heeft Cambiasso 7 kampioenschappen en 9 bekers verdeeld over drie nationale competities en een Champions League plus Super Cup gewonnen. Je zou kunnen zeggen dat lijfsbehoud dus niet echt een prestatie zou zijn aangezien zijn cv al meerdere kantjes aan prijzen beslaat. Maar dat zal hij heus niet bedoelen. Leicester City in de Premier League houden is een wonder.

Dat Esteban op zijn 34ste koos voor een zware en voor hem onbekende competitie, en niet voor een gigantisch salaris op een met olie doordrenkt grasveld ging spelen, is prijzenswaardig op z’n minst. Alleen dat ik Cambiasso en Materazzi niet uit elkaar kan houden is ongeveer even dom als zijn bewering begin april. ‘The Foxes’  stonden namelijk stijf onderaan. Zeven punten verwijderd van de veilige plaats nummer 17 en geen enkele gewonnen wedstrijd sinds januari. Natuurlijk maakt dat zijn bewering niet minder waar. Maar geeft wel blijk van een grote fantasie. Hetzelfde zou bijvoorbeeld zijn als Denswil zegt dat hij naar een mooie club zoals Barcelona wil gaan.

Na de uitspraak van ‘profeet’ Cambiasso heeft de club uit de Midlands 6 van de 7 wedstrijden gewonnen. Na de overwinning gisteren op Southampton resten nog wedstrijden tegen het gedegradeerde QPR en degradatiekandidaat Sunderland. Een makkelijk programma vergeleken met nog een aantal degradatiekandidaten. Daarnaast was Cambiasso één van de kanshebbers van ‘player of the month’ en won zijn trainer Nigel Pearson de titel voor manager van de maand. Cambiasso wordt in één seizoen een levende legende in de Premier League.

Advertisements